torsdag 22 juli 2010

Bishop - Yosemite

Hotellet i Bishop bjöd inte på frukosten så vi trotsade hungern och satte oss i bilen. Landskapen norr om staden påminde om Skottland och nån alpby. Efter en kort fotopaus åkte vi vidare till Mammoth Lakes där vi stannade för att fylla på energi i både oss själva och i bilen. Frukosten var minst sagt rejäl, och servitrisen på dinern vi besökte såg precis ut som en typisk diner-servitris, förutom att hon hade gympaskor (jag vet inte hur en typisk diner-servitris ser ut, men jag har aldrig föreställt mig dem med gympaskor).

Mammoth Lakes är lite som Åre, välkänt för en bra vinteranläggning, men som också bjuder på alla möjliga aktiviteter även på sommaren. Vi hade egentligen inget planerat för dagen så efter lite övervägande bestämde vi oss för att ge oss i väg ut längs en vandringsled i jakt på lite snö. Ganska snart hittade vi faktiskt en ganska stor hög.

















Efter ett litet snöbollskrig fortsatte vi mot ledens slut; Chrystal lake. Sjön var, som namnet antyder, kristallklar. Luften var frisk och vattnet kallt, vilket inte är så konstigt eftersom allt är smältvatten från bergen. Trots det var det några tappra som vågade sig i.

Väl tillbaka i byn igen satte vi av mot Yosemite för att förbereda morgondagen och hitta början av leden till Half Dome. Eftersom vi kom iväg så sent från Mammoth Lakes var det nästan mörkt när vi kom till Yosemite Village. Informationscentret var stängt och affären sålde inga kartor. Trötta och sura för att vi inte visste mer än tidigare satte vi oss istället på dalens enda pizzeria. Där steg humöret igen efter den supergoda pizzan. Alldeles för sent satte vi oss i bilen igen och körde mot El Portal där vi skulle stanna för natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar