måndag 26 juli 2010

San Francisco - Monterey

Efter en snabb lunch i San Francisco åkte vi mot Monterey där vi ursprungligen tänkt att bo natten lördag/söndag. Highway 1 ledde oss söderut till San José där vi stannade för en kort fika. Med lite välbehövligt kaffe i blodet letade vi med hjälp av GPS:en rätt på ett hotell som vi hoppades skulle hålla oss med ett rum för natten. På vägen utanför stod långa rader med bilar, men det reagerade vi inte på utan gick in i receptionen och frågade om ett rum. Första chansningen hade just slut på rum, och andra chansningen likaså. Det gick då upp för oss att det nog var fler än vi som skulle se MotoGP-loppet dagen efter... Vi fick några tips från receptionisten och gav oss ut på jakt efter ett hotellrum. Till slut hittade vi ett halvsunkigt motell i andra änden av stan som fortfarande hade lediga rum.

Vi gick upp vid 8-tiden och tänkte att vi nog var ganska sent ute, men tog oss ändå tid att hitta frukost och öronproppar. 25 minuter senare hade vi lyckats ta oss till parkeringen vid Laguna Seca. En skyttelbuss tog oss tillbaka en lång bit, men svängde av in mot banan. Här flödade redan folkmassorna och vi sällade oss snart till dem. Vi slog läger på en kulle i mitten av banan där vi hade god utsikt över en stor del av banan. Vädret hade på morgonen varit grått och molnigt, men nu började det klarna. Medan vi väntade på att loppet skulle börja bjöds vi på lite annan motorunderhållning med bland annat en helikopteruppvisning. Loppet startade till slut och vi gick omkring och fotade från olika ställen. Mot slutet av loppet började vi känna spänningen öka då Valentino Rossi, den enda åkare vi kände till, snyggt tog sig upp på tredje plats. Han lyckades behålla platsen till målgång och fler än vi var glada åt det. Vi stannade sedan kvar för lite mystiskt käk och ytterligare ett lopp.

Efter ungefär 20 varv tänkte vi oss att vi skulle börja röra oss mot skyttelbussarna innan resten av folkmassan gjorde detsamma. Problemet var bara att loppet bara var 23 varv och inte 35 som vi hade fått för oss. Därför tog det oss nästan en timme i kö innan vi kom på bussen och tillbaka till bilen. Då GPS:en inte hittade till hotellet ställde vi in den på motellet vi bott på kvällen innan. Men istället för att leda oss runt på en massa kringelikrokvägar gick det tydligen att bara svänga ut på motorvägen en bit, hålla höger och sedan vara framme, bara några minuter senare.

Solbrända efter att ha varit dåliga med solskyddet eftersom vi trodde att det skulle vara mulet, och med ett blåslaget knä efter att ha snavat på en hög kant vid banan sitter vi nu i ett rum på ett av hotellen vi igår förgäves försökte hitta sängar i. Imorgon väntar lite valsafari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar