tisdag 27 juli 2010

Monterey - Morro Bay

Vi vaknade i Monterey, lite halvsega efter gårdagen. Efter att ha ätit calamari till lunch (dvs friterad bläckfisk), med underhållning av en hög sjölejon, bordade vi en ganska stor båt som tog oss ut på havet. Efter en dryg halvtimmes färd såg vi de första tecknen på att valar fanns i området. På horisonten kunde man knappt urskilja vattenmolnen som valarna blåser ut. Ganska snart närmade vi oss molnen och också valarna. De första valarna vi stötte på var ett par knölvalar som var uppe vid ytan och andades. En mycket häftig syn, men inte i närheten av så häftig som när två blåvalar dök upp ett hundratal meter ifrån oss. Kaptenen tog oss närmare och vi fick flera tillfällen att se dem på nära håll innan vi åkte tillbaka till land. På det stora hela en riktigt spännande upplevelse som inte gör sig rätta på bild.

I Monterey fanns också 17 Mile Drive som går längs kusten längst ute på en udde ut i Stilla havet. Här finns en massa golfbanor, ett par stränder, en massa dyra villor och ett par fina utsiktsplatser, men det var inte alls så glamoröst som man kunnat tänka sig. Vi tillbringade inte särskilt mycket tid på rutten utan åkte efter en stund mot Morro Bay via Carmel.

Väl framme i Morro Bay checkade vi in och frågade om några mattips. Vi fick två, försökte hitta dem men utan lycka. Istället hittade vi ett halvbilligt grillställe där vi åt feltillagad mat (men som var rätt god ändå) innan vi gav oss ut på jakt efter lokala hak. Till slut snubblade vi över ett typiskt hak som man inte kan kalla fullsatt, men som inte var lika tomt som de andra i området. Det fick duga för kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar