onsdag 14 juli 2010

Tucson (med omnejd) - Phoenix

Dagen började med en traditionell frukost på en typisk diner. Pannkakor med lönnsirap var oväntat gott, men det är mer än vad man kan säga om kaffet... Sedan satte vi kurs mot Pima Air and Space Museum där vi tillbringade mestadelen av dagen med att gå en lång rundtur med en engagerad guide och en uppstudsig tysk. Efter två timmars guidening inomhus tog vi sedan en
sväng bland alla flygplan utomhus. Solen stod högt och det dröjde inte länge innan vi började söka skugga under planen. Till slut stod vi inte ut längre, satte oss i bilen och styrde mot Titan Missile Base som är den enda kvarvarande missilbasen av sitt slag. Mycket intressant och gav en ny bild av Kalla kriget. Trötta och solbrända gjorde vi ett sista ryck och brände av mot Phoenix igen. Nu sitter vi på ett ganska kyffgt motel och väntar på att AC:n ska göra sitt jobb så att vi kan sova.

Stått i ett missilkontrollrum upphängt i jättestora fjädrar: Check!
Varit 3 dm från en bit måne: Check!
Sökt skydd under en B52: Check!
Ätit på In-n-Out Burger: Check!
Ätit på Jack in the Box: Check!
Glömt kameran på Jack in the Box: Check!
Hittat kameran på Jack in the Box: Check!

Antal amerikanska öl druckna: 0
Antal riktiga amerikanska öl druckna: 0
Antal buddy/pal: 0
Antal sugar/honey: 0

1 kommentar:

  1. Glöm inte att äta chips. Det stod det i tidningen här att man ska göra när det är varmt. Eller, det var ju min tolkning förstås, men chips är ju oftast salta.

    SvaraRadera